Retro elcyklar – framtiden

Det är lite lustigt att det är just ”retro elcyklar” som kommer att bli framtiden. Ordet retro antyder ju inte direkt att dessa elcyklar är särskilt moderna, men det är ju just att dom ser retro ut som i detta fallet gör dom till väldigt populära och inne för tillfället. Jag tror att intresset för retro elcyklar kommer att hålla i sig. Vi går mer och mer tillbaka i tiden när det gäller mycket inom mode och design, så en retro elcykel är väldigt mycket i tiden just nu.

Retro är modernt

Ordet eller begreppet ”retro” innebär inte att ett föremål är gammalt, som till exempel ”vintage” som ju är något som redan är använt och gammalt. Retro betyder helt enkelt att man har gjort en kopia eller en efterliknelse av ett gammalt föremål. När man talar om att efterlikna gamla fotografier kallas det för ”repro” istället, det blir ju synonymt med ”reproduktion” av något. Just nu är det mycket inom både design och mode som cirkulerar kring det ”gamla”. Tittar vi på tapeter till exempel så finns det många som påminner mycket om 1800-talet och även mitten av 1900-talet. Även när det gäller klädmode är det vanligt att man försöker efterlikna äldre moderna plagg.

Elcyklar – moderna med gammalt utseende

Eftersom elcyklar har blivit så omåttligt populärt, framförallt hos den något äldre generationen, så blev det också aktuellt att tillverka elcyklar efter äldre modeller. Många äldre som köper elcyklar vill ha det moderna i form av ett batteri som kan stötta och hjälpa till när dom inte orkar trampa tillräckligt, men de ser gärna att cykeln ser ut som den gjorde när dom själva var mindre. Det är ganska intressant med hur människor tänker när de desperat försöker att efterlikna äldre saker och samtidigt hela tiden strävar framåt i utvecklingen.