Truckutbildning i Jönköping

Jag har precis kommit hem från en truckutbildning i Jönköping, och det var skitkul! Ända sedan jag började jobba på lager för ett par år sedan har jag velat ta ett truckkort men det har liksom inte blivit av. Det kostar ju några tusen lappar att gå på truckutbildning och jag har väl varit lite för småsnål när det har gällt sådana utgifter. Men för ett tag sedan hade jag ett snack med chefen som tyckte att jag borde gå en truckutbildningskurs i Jönköping och självklart tackade jag inte nej till det eftersom det var företaget som föreslog det och som skulle betala truckutbildningen.

Nära till Jönköping

Min truckutbildning är i Jönköping och det var helt perfekt eftersom jag bor i Habo inte så långt från Jönköping så det tog mig mindre än en halvtimma att ta mig dit. Det var jättekul att få köra truck, kanske mindre kul med själva teorin, men jag har ju tagit körkort för bil så jämfört med teorin inför det provet så var ju detta ingenting. Det var lätt men kanske inte så roligt jämförelsevis med att få köra truckarna.

Truckutbildning för stapeltruckar

Det finns jättemånga olika truckar man kan köra men nu fick jag behörighet för de vanligaste stapeltruckarna bara. Men det finns extrakurser man kan gå för att få köra andra typer av truckar. På jobbet har vi nästan bara stapeltruckar där jag är och arbetar, men på utelagret har dom stora dieseltruckar som kanske blir nästa steg att utbilda mig för. Det ska bli väldigt spännande att se hur mycket i mitt nuvarande jobb som jag kommer att få köra truck. Förhoppningsvis får jag rycka in när ordinarie truckförare har rast eller är sjuk och kanske till och med få köra truck parallellt om det är mycket att göra. Han är så gammal nu gubben så han borde snart gå i pension.