Lastramper till släpvagnar

Lastramper till släpvagnar ger dig en otrolig möjlighet att köra olika slags fordon på din släpvagn. Att montera lastramper är ingen större sak att genomföra för dig som redan har en släpvagn. På lastramperna kan du sedan köra upp din fyrhjuling snabbt och lätt, eller andra tyngre saker du behöver lasta på släpvagnen. Lastramperna underlättar betydligt för dig som ofta lastar av och på olika mindre fordon som mopeder, elcyklar, snöskotrar och mycket annat som väger en hel del. Det är ingen konst att lasta på dessa fordon så länge du har lastramperna. Det du inte kan lasta med hjälp av lastramperna är bilar. För att lasta bilar krävs en särskild biltransportkärra.

Olika släpvagnar – olika lastramper

Tänk på att inte alla sorters lastramper är lämpliga för alla typer av släpvagnar eller biltransporter. Du måste tänka på vinkeln som blir när du monterar på dina lastramper. Om din släpkärra är hög så är det viktigt att du väljer rätt längd på rampen så det inte blir för brant att köra på din bil eller fyrhjuling. Ta hjälp av de som är experter på detta och berätta vad det är för typ av fordon som du tänker att lasta på din släpvagn så kan dom se om det är möjligt att lasta på just din kärra, samt vilken typ av ramp som du behöver.

Användning av lastramp

Tänk på att försöka parkera din bil med släpet på ett platt och någorlunda torrt underlag innan du börjar lasta. Placera ramperna precis framför däcken eller hjulen på fordonet du ska lasta på. Fäst lastramperna i släpet på det viset som just dina ramper bör monteras. En del kan sättas fast med spännband. Det är viktigt att ramperna inte kan röra på sig. Se till att ramperna är torra innan du kör på fordonet. Lastar du en motorcykel ska du inte köra på den med hjälp av motorkraft.