Ryggskydd för MC

För ungefär 4 år sedan började jag att åka med på MC-turer med min sambo. Jag behövde köpa ett MC-ställ, ett ryggskydd för MC, en integralhjälm, MC-handskar och ett par MC-boots. Det första året åkte jag i ett lånat ställ och ett par vanliga kängor utan skydd samt en hjälm som inte alls var bra för MC-åkande. Men hjälmen och skorna hade jag bara en kort tid för jag fick låna även hjälm, ryggskydd och stövlar för MC av min syster som tur var. Det kostar väldigt mycket pengar att köpa allt på en gång och då visste jag inte ens om jag skulle tycka det var kul att åka med på turer.

Hjälm, ryggskydd & stövlar

När jag året därpå bestämde mig för att satsa på egna MC-kläder och allt annat, så åkte jag och min sambo iväg till en butik för att prova ut allt jag behövde. Jag lyckades bara några veckor in på säsongen att hitta ett allvädersställ som var begagnat genom Blocket och till ett väldigt bra pris dessutom. Jag fann också två par handskar jag köpte begagnat så nu hade jag i alla fall en del av den viktiga utrustningen. Nu var jag tvungen att köpa en MC-hjälm, ett ryggskydd och stövlar.

Ryggskydd för MC & häst

När jag provade alla möjliga grejer i butiken så kom ägaren fram och började prata. Hon visade ett ryggskydd som var den allra senaste modellen och när jag frågade om det även gick att använda när jag red så sade hon att hon själv använde det ryggskyddet till häst. Det var ju riktigt bra för då slapp jag att även köpa ett ryggskydd för ridningen så därför hade jag råd att köpa MC-ryggskyddet för nästan 3000 kronor. Jag köpte även en hjälm för nästan 10000 kronor så det blev ingen billig shoppingresa direkt, men säkerheten måste alltid vara viktigare än pengarna.